over het project 

Bewoners en andere gebruikers van de soweto tunnel vonden het tijd voor een opknapbeurt 

De Sowetobrug is gelegen in stadsdeel Welgelegen. De tunnel onder de brug door is een plek waar dagelijks vele fietsers, voetgangers en auto’s passeren.

Jammer genoeg is de tunnel op dit moment donker, vochtig en regelmatig vol met graffiti. De huidige verlichting geeft niet voldoende licht. Voor de omwonenden en andere gebruikers van de tunnel voelt het er onveilig en voor bezoekers aan West is het zeker geen warm welkom in de wijk. 

Het fietspad dat door de tunnel loopt is onderdeel van de hoofdfietsroute Nieuwegein – Maarssen van de gemeente Utrecht.
 Met de bouwplannen aan de Ravellaan en overige delen van Welgelegen in zicht is het duidelijk dat Welgelegen over een paar jaar meer bewoners zal hebben dan nu het geval is. Ook door de bouwplannen langs het Merwedekanaal verwachten we dat meer en meer mensen gebruik zullen gaan maken van de tunnel. 

Tijd dus voor een grondige opknapbeurt! 

Het ontwerp van het tegelkunstwerk komt van ontwerper/kunstenaar Esther Derkx. Het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en het Ondernemersfonds Utrecht hebben hun medewerking toegezegd, maar de begroting is nog niet helemaal rond. Lees         hoe je een deel van de tunnel voor jezelf kunt krijgen door ons te steunen!

like ons op facebook

  • Facebook