De bewoners bij de tunnel hebben het initiatief genomen om de tunnel een flinke opknapbeurt te geven. Hiervoor hebben ze een klein bedrag gekregen van de ondernemers uit Welgelegen om te onderzoeken of het überhaupt financieel haalbaar is. En het lijkt erop dat dit gaat lukken! Het Ondernemersfonds Utrecht en het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht hebben hun medewerking toegezegd. 

 

Echter, de begroting is nog niet helemaal rond en om een bijdrage te krijgen vanuit de gemeente moet er aangetoond worden dat gebruikers en omwonenden het plan steunen. Vanuit de gebruikers en omwonenden van de tunnel horen wij enkel positieve geluiden over het plan wat er nu ligt. 

 

Hieruit is ‘adopteer een tegel’ ontstaan. Op deze manier slaan we namelijk 2 vliegen in een klap. We kunnen het plan financieel haalbaar maken en tegelijkertijd tonen we richting de gemeente Utrecht draagvlak aan. 

 

Als je een tegel adopteert krijg je een kopie van het origineel in miniatuur van ons terug; je bewijs van adoptie. Het origineel kan je later opzoeken in de tunnel, die mede dankzij jou gerealiseerd is. Alle tegels samen staan symbool voor de mensen uit de buurt. Nu is de tunnel donker, vochtig en vol graffiti. Straks is het een fijne plek om doorheen te fietsen of om even te stoppen om 'jouw' tegel op te sporen. 

 

En hoe gaaf is het om een klein deel van de tunnel voor jezelf te hebben?

Hoe gaaf is het om een klein deel van de tunnel voor jezelf te hebben?

 WAAROm adopteren? 

like ons op facebook

  • Facebook